Το σύστημα ISO 27001 προορίζεται για την προστασία όχι μόνο των προσωπικών δεδομένων αλλά και όλων των δεδομένων της επιχείρησης. Επιπλέον, το σύστημα προστατεύει κάθε είδους πληροφορίες σε διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένων των διαδικτυακών πληροφοριών και των εγγράφων. Το σημαντικό σημείο εδώ είναι η πίστη και η ιδιοκτησία της ανώτερης διοίκησης, καθώς και η συμμετοχή όλων των εργαζομένων.
Στο σύστημα ISO 27001, οι αξιολογήσεις κινδύνου είναι κεντρικής σημασίας. Οι εργασίες αξιολόγησης κινδύνου περιλαμβάνουν μια σειρά δραστηριοτήτων για την αντιμετώπιση, πρόληψη, διαχείριση και μείωση των κινδύνων. Αυτές οι δραστηριότητες πρέπει να είναι βελτιστοποιημένες σύμφωνα με το περιβάλλον κινδύνου και τους στόχους των επιχειρήσεων. Για να παραμείνουν οι αξιολογήσεις κινδύνου αποτελεσματικές, απαιτείται η συνεχής βελτίωση των διαδικασιών.
EMC: Γνωστή και ως ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα. Όπως υποδηλώνει το όνομά της, βασίζεται στην αρχή ότι οι μαγνητικές ιδιότητες οποιασδήποτε συσκευής πρέπει να πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.
Στην Τουρκία, τα προϊόντα που έχουν φτάσει στην τελική φάση σχεδιασμού αποστέλλονται σε εργαστήρια δοκιμών για να ελεγχθούν. Οι συγκεκριμένες απαιτήσεις του προϊόντος έχουν ένα πρότυπο που είναι μοναδικό για κάθε τύπο προϊόντος, και για καθένα από αυτά έχουν καθοριστεί ανώτατες και κατώτατες τιμές καθώς και τεχνικά χαρακτηριστικά. Ετοιμάζονται επίσημες εκθέσεις για το αν το προϊόν πληροί τις προϋποθέσεις και παραδίδονται στην κατασκευαστική εταιρεία. Εάν τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι θετικά, η εταιρεία χρησιμοποιεί αυτά τα έγγραφα για τις διαδικασίες σήμανσης (σήμανση CE, σήμα TSE κ.λπ.), ενώ αν είναι αρνητικά, προσδιορίζονται οι αιτίες και γίνεται επανασχεδίαση του προϊόντος ώστε να περάσει τις δοκιμές και να επαναληφθεί η δοκιμή.
Η ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα μιας συσκευής μπορεί να επηρεαστεί από άλλες συσκευές ή να προκαλέσει βλάβες σε αυτές, γι' αυτό διεξάγονται δοκιμές EMC για τον καθορισμό των απαιτήσεων που θα εφαρμοστούν σε όλες τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Με τη διεξαγωγή δοκιμών EMC, οι κατασκευαστές αποδεικνύουν ότι τα προϊόντα τους πληρούν τις απαιτήσεις EMC. Σύμφωνα με τα πρότυπα EMC που καθίστανται υποχρεωτικά από το 1996 για ηλεκτρονικές συσκευές, οι κατασκευαστές που επιθυμούν να εμπορευτούν και να διαθέσουν τα προϊόντα τους στην αγορά, πρέπει να υποβληθούν σε διάφορες κρίσιμες δοκιμές, όπως οι δοκιμές EMC και LVD, και να τοποθετήσουν το σήμα "CE" στις συσκευές που περνούν αυτές τις δοκιμές.
Με τις Νέες Προσεγγίσεις που εφαρμόστηκαν από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν καθοριστεί διάφορες κατηγορίες προϊόντων και έχει προσδιοριστεί το πεδίο των απαιτούμενων εργασιών συμμόρφωσης και ασφάλειας για αυτά τα προϊόντα. Επιπλέον, έχει ξεκινήσει η διαδικασία τοποθέτησης του σήματος CE σε αυτά τα προϊόντα.
Η EMA Industry Engineering εξυπηρετεί περήφανα τη βιομηχανία με σύγχρονα λύσεις και προϊόντα.
Η EMA είναι μια εταιρεία Μηχανικής και Προμήθειας που ασχολείται με τους παρακάτω τομείς:
- Μηχανική και σχεδιαστικά έργα (Διαδικασία & Μηχανική)
- Δομική Μηχανική
- Δέκτες Pig & Εκτοξευτές Pig
- Pigs αγωγών
- Δοχεία πίεσης
- Δοχεία κενού
- Δεξαμενές αποθήκευσης API
- Αντιδραστήρες
- Συσκευές αναρρόφησης
- Διαχωριστές πετρελαίου
- Εναλλάκτες θερμότητας (Σωλήνας και Θήκη)
- Δεξαμενές λάσπης
- Συστήματα προετοιμασίας (Συστήματα προμήθειας καυσίμου)
- Μονάδες έγχυσης
- Πακέτα συμπίεσης φυσικού αερίου
- Σωρούς
- Σωληνώσεις πίεσης
- Σύστημα αζώτου
- Στήλες
Η EMA και οι συνεργάτες της έχουν ολοκληρώσει έργα με ποικιλία πολυπλοκότητας: από μηχανική εργοστασίων μέχρι μηχανική ατομικών ειδικοτήτων, μικρές και μεγάλες κλίμακες έργων, και διαφορετικές βάσεις κόστους μηχανικής. Η ομάδα παρέχει τεχνικές δυνατότητες για FEED, λεπτομερή μηχανική, μοντελοποίηση εργοστασίων, διαχείριση έργων, μελέτες μηχανικής και υπηρεσίες κατασκευής.
Στην πραγματικότητα, το πιστοποιητικό ISO 13485 δεν είναι απόλυτη απαίτηση για ιατρικές συσκευές με σήμανση CE σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ιατρικές συσκευές. Παρ' όλα αυτά, θεωρείται ως εναρμονισμένο πρότυπο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Για τη μετάβαση στην έκδοση ISO 13485:2016, οι εταιρείες που παράγουν ιατρικές συσκευές έχουν προθεσμία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2019. Οι κατασκευαστές πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις της έκδοσης ISO 13485:2016 μέχρι αυτή την ημερομηνία για να διατηρήσουν τα υπάρχοντα πιστοποιητικά ISO 13485. Αυτή η τελευταία έκδοση είναι συμβατή με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ιατρικές συσκευές. Η εναρμόνιση του προτύπου επιτρέπει στις κατασκευαστικές εταιρείες να χρησιμοποιούν τη συμμόρφωσή τους με το πρότυπο ως απόδειξη συμμόρφωσης με τις σχετικές νομικές απαιτήσεις. Οι εταιρείες που θα στείλουν ιατρικές συσκευές σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αξιολογηθούν σύμφωνα με την έκδοση EN ISO 13485:2016 από την 1η Απριλίου 2019.
Το πρότυπο ISO 16949 είναι ένα πρότυπο που καθορίζει τις απαιτήσεις του συστήματος διαχείρισης ποιότητας, ειδικά για τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Έχει σχεδιαστεί για να εναρμονίσει τις διαφορετικές αξιολογήσεις και πιστοποιήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο στην αλυσίδα εφοδιασμού της αυτοκινητοβιομηχανίας. Δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 1999 από τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO) και αναθεωρήθηκε τελευταία φορά το 2016. Η τρέχουσα έκδοση είναι η ISO 16949:2016.
Όταν το πρότυπο ISO 16949 συνδυάζεται με τις ειδικές απαιτήσεις του πελάτη, καθορίζει επίσης τις απαιτήσεις των εταιρειών που παράγουν αυτοκινητοβιομηχανία, υπηρεσίες και εξαρτήματα. Η τελευταία έκδοση του εν λόγω προτύπου έχει επανασχεδιαστεί με βάση την έκδοση 2015 του προτύπου ISO 9001 και έχει εναρμονιστεί πλήρως με τη δομή και τις απαιτήσεις του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας.